testosteron man

Wat heb je als man aan testosteron?

Als je veel aan fitness doet heb je vast al eens gehoord dat testosteron goed is voor je spieren. Dit mannelijke hormoon zit standaard in je lijf, dus waarom moet je hier dan extra op letten? Wat heb je als man aan testosteron?

Mannelijk hormoon testosteron

testosteron manHet mannelijk hormoon testosteron is verantwoordelijk voor de groei van je skeletspieren. Belangrijk dus voor de ondersteuning van je core. Maar testosteron heeft nog veel meer functies.

Als je testosteron te laag is kan het ook tot een verlaagd libido leiden, minder kracht, slaapproblemen, geïrriteerdheid en zelfs tot depressieve klachten. Niet niks dus, wat een tekort aan dit hormoon dus met je lijf kan doen. Maar hoe kom je op een goede manier aan een normale testosteronspiegel? Meer hierover lees je op: https://www.droogtrainenacademie.nl/testosteron/

Laag testosteron niveau?

Als je klachten zoals bovenstaande hebt en je hebt het vermoeden dat dit wel eens te maken kan hebben met een verlaagd testosteron, dan kun je dit bij de huisarts laten testen. Je testosteron op peil brengen heb je voor een deel ook zelf in de hand. Een gezond gewicht, voldoende slaap en beweging zijn dé elementen voor een goed testosteron gehalte. Wellicht niet makkelijk als je al klachten hebt, maar weet dat de meeste pillen en poeders niet kunnen waarmaken wat ze beloven. Je lichaam reageert veel beter op de juiste voeding en beweging.

Goed om te weten dus dat hormonen een grote impact hebben op je lijf en leden en dat je de aanmaak hiervan voor een deel zelf in de hand hebt.