Een sterk merk creëren

Wanneer een bedrijf een sterk merk heeft, kan dit alleen maar voordelen hebben. Mensen identificeren zich met sterke merken. En dat heeft dan weer een goede uitwerken op de bedrijfsresultaten van het merk. Met video kan men zeker een sterk merk creëren. Laten we dit eens doornemen in het artikel van vandaag.

Wat is de missie van het merk

Een goed merk heeft vaak een missie. Ze willen iets veranderen in de wereld en daarom is het bedrijf en/of merk gestart. Een goede marketing afdeling zal deze missie altijd meenemen in de promotie van het merk of bedrijf. Alle commerciële uitingen dienen te zijn afgestemd op de missie. Consistentie is hierbij ook belangrijk. Zodra deze missie duidelijk is, kan er gedacht worden aan het creëren van een video.

Verschillende soorten video

Video is natuurlijk een medium, maar er zijn veel verschillende mogelijkheden met video. Een commercial is weer heel ander format dan bijvoorbeeld een motion design animatievideo of een podcast. Zolang het bedrijf ervoor zorgt dat de missie altijd duidelijk blijft, kan video veel opleveren voor het bedrijf. Natuurlijk kan een bedrijf ook commercials maken die op traditionele media zoals televisie worden getoond. Maar tegenwoordig zijn er natuurlijk zoveel verschillende mogelijkheden om media te tonen. Het bedrijf kan adverteren op Youtube, op specifieke sites video inkopen of een sponsoring aangaan waar video getoond wordt.

Professionals die meedenken over video

Misschien wilt u een sterk merk gaan creëren? Weet dat het creëren van een merk niet zomaar gaat. Bij een branding campagne zijn er andere zaken belangrijk dan bij een direct response campagne. Er zijn bedrijven die mee kunnen denken over de branding van uw video’s zodat ze overeenkomen met de missie van uw bedrijf of merk.