Sim only kan voor maandelijkse kosten besparing zorgen

Maandelijks minder geld uitgeven is voor veel mensen fijn. Energiekosten zijn vaak een onderdeel waar mensen graag naar kijken. Je mobiele telefoon rekening kan mogelijk ook wel voordeliger.

Veel mensen betalen daar namelijk enkele tientallen euro’s per maand voor, soms nog wel veel meer. En dat kan een stuk voordeliger. Ben je ook benieuwd hoe dit kan? Lees dan snel verder. Misschien is het Robin mobile netwerk wel iets voor jou.

Sim only is abonnement zonder toestel

mobiele telefoon sim onlyDe naam zegt eigenlijk al een hoop. Sim only staat voor alleen een simkaart. Je abonnement sluit je af bij een provider, maar dan zonder telefoon. Uiteraard kun je bij de providers ook een telefoon kopen, of eigenlijk financieren.

Maandelijks betaal je dan een hoger bedrag. Je betaald in dat geval niet alleen voor je abonnement maar ook voor het toestel. Maar als je dus zelf een mobiel aanschaft (of je oude nog een tijdje blijft gebruiken) dan hoef je dus alleen maar het sim only abonnement af te rekenen. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Koop zelf een smartphone bij sim only

Kies je voor een sim only abonnement, dan moet je dus zelf voor een mobiel zorgen. Een nieuw model smartphone kan flink in de kosten lopen. Het laatste nieuwe model is soms duurder dan een laptop. Maar als je jouw huidige mobiel nog een jaartje blijft gebruiken, hoef je dus helemaal geen nieuwe smartphone te kopen. Dat scheelt flink. Ook Robin mobile buitenland is een optie. Het is een misverstand dat sim only niet handig is als je veel in het buitenland bent.

Wellicht is je scherm wel kapot of is je telefoon erg langzaam. Vaak kun je deze wel weer wat sneller maken door een reset uit te voeren en alle software en apps te updaten. Wil je toch echt een nieuwer model telefoon hebben, dan is een refurbished toestel wellicht ook een optie. Je koopt dan een toestel van 1 tot 2 modellen geleden tegen lagere kosten. En dat kan enorm schelen.